2113-SRNА-а-d-nоvinskа-аgеnciја-Rеpublikе-Srpskе

O nama

Srpska novinska agencija - SRNA osnovana je 7. aprila 1992. godine, a odlukom Vlade Republike Srpske od 27. marta 2008. promijenila je naziv u Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

Agencija SRNA pruža korisnicima svojih servisa cjelovito i brzo izvještavanje o najvažnijim događajima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, odnosno BiH, Srbiji, regionu i svijetu. Njene vijesti i drugi novinski sadržaji zasnovani su na pouzdanim izvorima i rađeni u skladu sa profesionalnim standardima koje zahtijeva moderno izvještavanje u sadržinskom i tehničkom pogledu.

SRNA ima 12 informativnih servisa - kojima pokriva zbivanja u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, BiH, zemljama regiona i svijeta, zatim poseban servis koji se bavi autorskim tekstovima, te servis na engleskom jeziku.

Osim pisanog, SRNA ima i Fono servis i Foto servis. Ova dva servisa zaokružuju i nadopunjuju novinarske forme Agencije, ali predstavljaju i specifične cjeline, koje pružaju korisnicima posebnu informaciju.

U okviru svojih servisa SRNA pruža korisnicima agencijsku verziju vijesti iz svih oblasti života - sažetu, brzu i preciznu, praćenu istorijatom događaja.

U osvrtima, intervjuima i reportažama, držeći se agencijske forme, SRNA se, takođe, bavi svim sferama života, tretirajući ih iz autorskog ugla.

U skladu sa potrebama svog servisa i javnosti kojoj su informacije namijenjene, SRNA ima najjaču dopisničku mrežu u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, zatim dopisnike u Srbiji i regionu, te u značajnim evropskim centrima.

Srnine informacije redovno koriste vodeći mediji u BiH, regionu i svijetu, te diplomatska predstavništva, ustanove kulture i institucije iz drugih sfera života i javnog djelovanja.

SRNA dnevno emituje više od 250 naslova, u različitim novinarskim formama.

SRNA je članica Asocijacija balkanskih agencija – ABNA.

Sjedište Agencije nalazi se u Bijeljini.
Kategorije:
Kanton:
Republika Srpska
Općina:
Bijeljina
Mjesto:
Bijeljina
Adresa:
Sоfkе Nikоlić br. 51

Status korisnika

  • Besplatni korisnik

Ocjene

  • Plaćanje:
  • Podrška:
  • Rokovi: