1897-ЈAFA-ЈASE-4-d-o-o-za-proizvodnju-i-trgovinu

O nama

Sve je pocelo davne 1960. godine u maloj tišlerskoj radionici koju osniva Mehmed Meho Džaferović. Odlučan da nastavi stolarski zanat svojih predaka, u kojoj proizvodi najsloženije prozore i vrata od kojih neka i sada krase izloge poznatih srebreničkih ugostiteljskih i poslovnih objekata.

Godine 1995. stolarska radionica izrasta u Društvo za proizvodnju i trgovinu Jafa Jase 4 Srebrenik, kojeg osnivaju Mehmed Džaferovic kao stari znalac stolarskog zanata i Sejfudin Nukić mladi poletni biznismen željan novih iskušenja i izazova.

Osnivanjem Društva prelazi se na pravu tržišnu proizvodnju i saradnju sa poslovnim partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine i to veoma uspješno naročito sa humanitarnim organizacijama u koje izdvajaju Inter Sos Tuzla, Movimond Mostar, Umcor Sarajevo i Mercy Corps Tuzla.

Istovremeno se rapidno uvećava fizički obim proizvodnje kako za humanitarni program tako i za komercijalnu prodaju. Time se ostvaruju i odlični finansijski efekti i uvecćava broj zaposlenih sa 3 radnika na 63 stalno zaposlena u 2004. godini, sa veoma povoljnom kvalifikacionom strukturom, od KV do visokostrucnih kadrova.

Danas se Društvo sastoji od velikog proizvodno-poslovnog kompleksa izgradenog na površini od 28.267 m2 sa modernim pogonom i savremenom tehnologijom, sa zaokruženim procesom pro-izvodnje građevinske stolarije i lijepljenih elemenata (cetvrtace i frize).

Tu je i veliko stovarište oblove građe, moderna brenta i sušara kapaciteta 250 m3, zatim poslovne zgrade za administraciju, restoran i prodajni izložbeni salon gotovih proizvoda, kao i vlastiti vozni park.
Kategorije:
Kanton:
Tuzlanski
Općina:
Srebrenik
Mjesto:
Špionica
Adresa:
Špionica bb

Status korisnika

  • Besplatni korisnik

Ocjene

  • Plaćanje:
  • Podrška:
  • Rokovi: