105-SABIH-GROUP-d-o-o-Sarajevo

O nama

Sabix doo je osnovan 1996.godine . Razvojni put od zanatske radionice do moderne fabriike tapaciranog namještaja sa preko 100 zaposlenih radnika i kapacitetom preko 6.000.000,00 KM Sabix je prošao zahvaljujući velikim zalaganjima i entuzijazmu svih uposlenih radnika . Menadžment firme kog čine mladi ljudi puni energije i vjere u budućnost je na vrijeme prepoznao svoju šansu i zaključio da se samo proizvodnjom može obezbjediti bolja budućnost kako za firmu tako i za čitavu BiH.

Stalnim investiranjem , kako u opremu tako i u ljudske resurse Sabix je postigao da za relativno kratko vrijeme može stati rame uz rame sa vodećim proizvođačima i distributerima namještaja u regionu. Od važnijih poslovnih rezultata koji su u razvoju firme činili prekretnice može se izdvojiti izgradnja poslovnog objekta u PC Zujevina , čime je firma krajem 1998.godine stekla uslove da svoju proizvodnju smjesti u tada optimalne uslove , a kao rezultat toga je značajno proširenje kapaciteta te nastup firme na tržišta cijele BiH , čime je u to vrijeme moglo da se pohvali mali broj firmi . Bili smo dakle pioniri u objedinjavanju ekonomskog prostora BiH .

Već u periodu 1999 - 2000 Sabix prerasta u proizvodno-prodajnu grupaciju koju čine tri proizvodne i nekoliko prodajnih firmi , asortiman se proširuje na sve vrste namještaja , kako za kućnu upotrebu tako i za opremanja svih vrsta enterijera . U istom periodu firma što preko firmi iz grupacije što preko ovlaštenih distributera osvaja osim BiH . sva tržišta zemalja u regionu te sa uspjehom nastupa na tržištu zemalja Zapadne Evrope . Rezultat se danas najbolje vidi iz finansijskih pokazatelja : prihodi samo Sabix-a prelaze 10.000.000,00 KM , dok se izvozi preko 30% proizvodnje . Izgradnjom novog poslovnog objekta u Hadžićima sa preko 4000 m2 te preseljenjem proizvodnih kapaciteta koje se očekuje u maju ove godine , stvoriće se uslovi da se na sadašnjoj lokaciji otvori savremena robna kuća na preko 2000 m2 koja će svojim budućim kupcima moći da ponudi sve što im je potrebno da svoj kućni ili poslovni enterijer pretvore u mjesto puno topline i učine ga upravo onakvim kakvim su ga oduvjek željeli,
jer je naša poslovna politika uravo to: DA KUĆA BUDE DOM
Kategorije:
Kanton:
Sarajevski
Općina:
Hadžići
Mjesto:
Hadžići
Adresa:
Grivići bb

Status korisnika

  • Besplatni korisnik

Ocjene

  • Plaćanje:
  • Podrška:
  • Rokovi: